Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

V skupini Polžek smo v zaključku šolskega leta imeli priložnost vzpostaviti stik in prejeti toplino terapevtskih živali.

Zaključno srečanje s starši smo izpeljali na Ranču Pelance, kjer so otroci negovali, božali, ljubkovali, frizirali, vodili in jahali ponija Vilo. Jahalna inštruktorica Nejka je otroke najprej poučila, da se vedno stopi okrog konja pri njegovi glavi, potem pa jih je primerno opremila ter jim pomagala, da so Vilo zajahali.

Učenci posebnega programa PŠIUOPP OŠ Franceta Bevka Tolmin pa so nas prijazno povabili na zaključno srečanje s terapevtskimi psi Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Pričakali sta nas psička Luna z lastnico Cvetko in psička Tisa z lastnico Sonjo. Otroci so stik s psom vzpostavljali in gradili na različne načine: z božanjem, metanjem žogice, dajanjem priboljškov, vodenjem. Premagali smo strahove ter s srečanja prišli bogatejši za izkušnje in lepe spomine.

Stik z živalmi je za otroke najboljša terapija.

10

111111144