Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Žal smo se znašli v času, ko je vojna spet blizu nas. V naših srcih se je prebudilo globoko sočutje do trpečih v nesmiselni vojni, ki nedolžnim vzame vse, kar imajo in jim je drago. Po svojih močeh bomo dodali kamenček v mozaik pomoči z upanjem, da orožje čim prej utihne in da se prebivalci Ukrajine lahko varno vrnejo domov.

V sodelovanju z Občino Tolmin, Območnim združenjem Rdečega križa Tolmin in Tolminsko območno Karitas  bomo tudi v vrtcu pristopili k zbiranju higienskih pripomočkov za osebno higieno za pomoč prebivalcem Ukrajine. Na ta način želimo otrokom pokazati, da je prostovoljstvo in dobrodelnost pot k upanju v boljši svet.

Pomoč bomo zbirali v za to namenjenih škatlah v hodniku vrtca, kamor lahko skupaj z otrokom odložite vaš prispevek, mi pa ga bomo poskrbeli, da krene na pot k pomoči potrebnim ljudem. Zbiramo vse, kar je namenjeno osebni higieni: mila, šampone, zobne ščetke, zobne paste, pripomočke za britje, damske vložke, plenice, vlažilne robčke, toaletni papir, toaletne robčke ipd. Vsak prispevek je dobrodošel, saj iz majhnega zraste veliko.

Hvala vam za sodelovanje v naši akciji.

 

Kolektiv Vrtca Tolmin