Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

V četrtek, 12. maja 2022, ob 18. uri vas vabimo na predavanje na daljavo za starše na temo slušne pozornosti in razvoja govora.

Predavanju se pridružite na povezavi:

https://arnes-si.zoom.us/j/92040532725?pwd=MFhDWUp1UUhLakFxUHhkSXFEelArQT09

Več informacij o vsebini predavanja:

»Ali me slišiš?«

je pogosto vprašanje, ki si ga postavljate starši, vzgojitelji in učitelji v stiku z otrokom. Nekoč je bilo samo po sebi umevno, da smo poslušali in slišali. Danes pa otroci ne slišijo navodil, razlage, pomembnih besed staršev, kljub temu, da imajo dober sluh. Imajo pa slabo slušno pozornost.

Slušna pozornost otroka je zelo pomembna tako za razvoj govora, kot za njegovo funkcioniranje nasploh. Otrok, ki ima slušno pozornost dobro razvito, bolje razvije govor, se lažje opismeni, lažje sledi navodilom in lahko dosega boljši učni uspeh.

Na predavanju skozi praktične primere prikažemo, kako lahko razvijamo slušno pozornost, na kaj moramo biti pozorni, kako otroka naučimo dobro poslušati skozi vsakdanje aktivnosti.

Predavanje bo podkrepljeno s primeri iz prakse in se bo prepletalo z vzgojno tematiko.

Predavateljica: Simona Levc, soavtorica knjige Varuh otrokovih dolžnosti in avtorica knjige: Liba laca lak- kako pomagamo otroku do boljšega govora.

 

Martina Kenda, ravnateljica