Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni smo se skupini Čebelice in Metuljčki udeležili skupnega sprehoda po Tolminu. Septembra po vsem svetu poteka mednarodna kampanja za ozaveščanje o demenci, ki naj bi povečala vedenje o tej bolezni.  Sprehod je tradicionalna prireditev, ki jo pripravi društvo Spominčica z naslovom Sprehod za spomin.  

Mi  smo s petjem šestih pesmic nastopili na treh različnih lokacijah: pred domom upokojencev, pred pošto in pred fontano. Družili smo se z oskrbovanci doma upokojencev, z oskrbovanci varstveno delovnega centra Tolmin, si ogledali nastop folklorne skupine Razor in preživeli lepo dopoldne.

 

vzgojiteljici Katja Maglica in Jasmina Kobal

 

 

  

 

   

 Ob tem dogodku vas želimo spomniti, da je v začetku leta začela delovati s svojim DRUŠTVOM SPOMINČICA ZGORNJEGA POSOČJA. S tem so še bolj dosegljivi vsem krajanom, občanom, skratka ljudem, ki potrebujejo pomoč in nasvet.  Vabijo vas, da se jim pridružite vsako zadnjo sredo v mesecu ob 17.00 uri v prostorih Doma upokojencev - kletni prostori/delavnice kjer bodo imeli razgovore, predavanja in svetovanja. Večja predavanja se bodo organizirala občasno, kjer bodo predavali strokovnjaki na različne teme. To bodo organizirali za širšo javnost.

Prisrčno vabijo vse, ki vas področje starosti in demence zanima in bi se želeli vključiti v delovanje društva ter vse, ki vas problematika zadeva ter iščete pomoč, informacije in podporo.

INFORMACIJE:

Nika Gaberšček  (040 166 398),

elektronski naslov: spomincica.zgposocja.com