Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Našo enoto na Volarjih so obiskale varovanke Doma upokojencev Tolmin. Zahvalile so se nam za likovne izdelke, ki so prinesli pomladne barve na njihove hodnike. Skupaj smo se poveselili, šalili in zapeli nekaj pesmic ob spremljavi kitare. Spoznali smo, da so si naše vsakodnevne dejavnosti podobne; tako starejši kot mlajši z veseljem likovno ustvarjamo in sodelujemo v različnih ročnih aktivnostih, radi se gibamo, pojemo, beremo ali poslušamo, plešemo in se zabavamo na različne načine. Vsem pa nam je skupno druženje in sodelovanje pri zanimivih dejavnostih. Otroci se najraje igramo, starejši pa najraje obujajo spomine na mladost. In če slučajno pridejo dnevi, ko smo malce slabše volje, si zapojemo pesmico za dobro voljo, ki smo jo predstavili tudi našim obiskovalkam. Povedale so nam, da tudi same s pesmijo prepodijo malodušje in slabo voljo. Obiskovalke so nas presenetile še s sladoledom.

Sodelovanje in medsebojna pomoč sta pomembna dejavnika tako med starejšimi kot mlajšimi. Upamo, da bomo v bodoče še deležni takšnih obiskov, ki nas na poseben način bogatijo in učijo kako pomembno je medgeneracijsko sodelovanje.

3

11