Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Epidemija covid-19 je močno posegla v naše življenje in naš vsakdan se še nekaj časa ne bo vrnil v stanje pred epidemijo. Tudi bivanje otrok v vrtcu bo podrejeno zaščiti zdravja otrok, staršev in zaposlenih, zato bomo morali sprejeti mnogo novih pravil in prosimo vas, da ste nam pri tem v pomoč. Zaposleni v vrtcu se bomo trudili, da bo bivanje otrok v vrtcu kljub spremenjenim razmeram čim bolj prijetno in prijazno.

Ob ponovnem postopnem odpiranju vrtca pripravljamo različne ukrepe na podlagi higienskih priporočil NIJZ za vrtce v času epidemije covid-19, ki jih bomo objavili na spletnih straneh vrtca do konca tedna. Prosimo vas, da jih upoštevate, ker nam boste na ta način pomagali zaščiti tako otroke in vaše družine kot zaposlene vrtca in njihove družine.

Pred ponovnim vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za omejitev širjenja covid-19 morate starši predložiti podpisano priloženo izjavo, v kateri zagotavljate, da vaš otrok:

  1. v zadnjih 14 dneh ni imel kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. je bil v tem obdobju zdrav;
  2. v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  3. Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu (najpogosteje družinski član), bo otrok ostal doma.

Prosimo vas, da na spodnji povezavi natisnete priložen dokument in ga dopolnite s svojimi podatki, podpišete in ga prvi dan prihoda otroka v vrtec oddate osebju vrtca. Brez te izjave otroka ne bomo smeli sprejeti v vrtec.

IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC

Povezava do higienskih priporočil NIJZ za vrtce:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/vrtci_s_prilogami.pdf

Martina Kenda, ravnateljica