Obveščamo vas, da se s 1. februarjem 2021 spreminjajo pogoji za nujno varstvo otrok v vrtcu, do sedaj namenjeno otrokom staršev, ki zaradi svoje zaposlitve niste mogli poskrbeti za varstvo svojih otrok.

Vrtci, ki se nahajajo v »črnih« regijah, v skladu z odlokom vlade z dne 28. 1. 2021 (Uradni list RS št. 12/2021) delujejo v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo samo za otroke, katerih OBA starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, kamor spadajo sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v vojski ali policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, zato vas prosimo, da ob prihodu v vrtec oddate priloženo potrjeno izjavo delodajalca, da ste zaposleni v katerem od navedenih področij.

Prosimo vas za razumevanje in se zahvaljujemo za vaše sodelovanje. Z upanjem na čim hitrejše odpiranje vrtcev brez omejitev vas lepo pozdravljamo.

Martina Kenda, ravnateljica

 

Izjava delodajalca