Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Otroci in vzgojiteljici iz skupine Zmajček iz Volč smo šli na potep. Dobili smo se pri Sotočju, kamor so nas pripeljali starši. Bil je lep sončen dan in odpravili smo se proti učnemu gozdičku Sovodenj. Zmajčki smo celo šolsko leto pridno spoznavali gozdna drevesa, ki rastejo v naših gozdovih. Vsak otrok je predstavil svoje drevo. Ustavile nas niso ne Corona virus, ne zaprtje vrtcev in tudi karantene ne. Veliko se da narediti tudi doma, pri tem so otrokom pomagali starši. Na koncu našega raziskovanja pa smo hoteli naše znanje preveriti še v naravi. V učnem gozdičku smo s pomočjo Varuha narave in markacista Iva preverili znanje gozdnega bontona, se sprehodili med znanimi drevesi in preverili znanje mladih planincev. Potem smo pot nadaljevali ob reki Soči in se vstavili pri Črnem Topolu. Slišali smo zgodbico o čarovnici Topolovki. Mi smo z ušesi na deblu preverili, če jo slišimo. Vi pa si vzemite čas in pridite nasloniti uho na deblo. Le kaj boste slišali.

Pot smo nadaljevali skozi pragozd. Videli sicer nismo prazgodovinskih živali, smo pa bežali pred lačnimi komarji. Bi nas mogli videti, kako smo tekli, se smejali in krilili z rokami. Še zadnji del poti nas je peljal čez volčanski most na drugo stran reke Soče. Tam so nas čakale ladjice. Zadnji mesec smo jih izdelovali v vrtcu. Od ideje, do načrta in same izdelave. Na koncu smo jih še pobarvali in dodali napis na jadra. Sledila je še splavitev ladjic in nasmeh na naših obrazih. Kljub  malo drugačnemu šolskemu letu, gremo Zmajčki pogumno naprej.

                              Otroci iz skupine Zmajček Maja in Nada

DSCN0086 Large

 

as Largeas Largeas Largeas Largeas Large