Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

»Čisto čisto tiho
stopajo 'copatki'.
Gazijo po snegu
naši mali škratki.

Domek je še daleč,
zebe jih v ušesa,
huda teta zima
nanje sneg potresa.«

V snežni deželi, kjer je vse lesketajoče belo, smo iskali pravljične junake. Hodili smo po zasneženi poti, gazili skozi ledene drevesne ovire, opazovali stopinje, tipali sneg in poslušali zvoke. Pot je bila dolga. Vila se je skozi grmičevje, mimo reke Soče, se dvigala in spuščala. Ves čas pa je bila zasnežena in celo zaledenela. Imeli smo občutek, da prihajamo v Ledeno kraljestvo, vendar Ane in Elze ni bilo na spregled. Stopati smo morali previdno in tiho, da ne bi prestrašili kakšne živali. Ampak zgleda, da so se že odpravile na zimsko spanje, kajti razen nekaterih ptic nismo videli nobene. Opazili smo le sledi, za katere nismo bili prepričani ali pripadajo kakšnemu psičku ali lisički.

Končno smo prišli do palčkov, ki so nas že nestrpno čakali. Tam so bili Nosko, Godrnjavko, Jecljavček, Sramežljivko, Hihitavček, Glavko in Zaspanko. Razveselili smo jih s pesmico Enkrat je bil en majhen škrat. Da se ne bi predolgo obotavljali in ker nas je že malce zeblo, smo pot nadaljevali proti vrtcu. Čeprav smo bili utrujeni, smo bili polni lepih doživetij.

 Žabice, Bernarda in Tina

3

1111111